Restaurant- og matfag passer for deg som er praktisk anlagt og liker å jobbe med mat og servering. Du må være kreativ og nøyaktig, og flink til å jobbe både selvstendig og sammen med andre. Du må være serviceinnstilt og kunne håndtere stress på en god måte. Selv et moderne samfunn kan ikke erstatte mennesket med maskiner innenfor dette fagområdet. Restaurant- og matfagene søker kreative unge mennesker som kan utnytte alle typer råvarer og liker å bruke fantasien til å komponere nye retter. Gjennom begge år er elevene utplassert ute i bedrift (YFF) for å få innblikk og forsmak på yrkene de kan velge etter endt Vg2.
Hva lærer du?
Avdelingen legger vekt på trivsel, ryddighet og et godt arbeidsmiljø. Klassene bruker pedagogiske metoder som PBL, samarbeidslæring, tverrfagligsamarbeid mellom programfag og fellesfag og differensiering for å møte enkeltelevenes behov. Avdelingens timeplan har både teoretiske og praktiske fag, men med en hovedvekt på det praktiske.