Flere skolebusser fra 13. mai

Fra onsdag 13. mai vil Innlandstrafikk kjøre alle skolebusser i Innlandet. Av smittevernhensyn vil bussene kjøre med redusert kapasitet.

Illustrasjonsbilde jente på buss - Klikk for stort bildeIllustrasjonsbilde jente på bussDen 27. april startet en del skoleklasser opp igjen med undervisning. Øvrige skoleklasser starter opp igjen i løpet av uke 20.

– Våre transportører trenger noen dager på å forberede oppstarten av full skolebusskjøring. Derfor vil alle skolebussene først kjøre fra onsdag 13. mai, forteller seksjonsjef Lars Baukhol i Innlandstrafikk.

Redusert kapasitet

For å kunne holde tilstrekkelig avstand mellom passasjerene, er det begrenset hvor mange som kan være med bussene. På alle avganger vil kun halvparten av setene kunne benyttes og det er merket hvilke seter som ikke skal brukes.

–  For at det ikke blir for mange passasjerer på avgangene, oppfordrer vi alle som har mulighet til å benytte alternative transportformer til og fra skolen. Det gjør at skoleelevene som ikke har andre alternative transportformer får plass på bussen, sier Baukhol. 

Innlandstrafikk vil sette inn ekstra busser hvis det oppstår behov og i den grad det er mulig med det som er tilgjengelig av materiell og sjåfører.  

Når går skolebussen?

Rutetidene for skolebussene er de samme som før skolene ble stengt av korona. Rutetidene for skolebussene finner du både i Entur reiseplanlegger og i tabeller på nettsiden. Det vil fortsatt være redusert rutetilbud for bybusser og region- og lokalruter.

Søk rutetider i Entur reiseplanlegger 

Søk rutetabeller for skoleruter

Alternativt kan de reisende kontakte Innlandstrafikk sitt kundesenter på:

Telefon: 02040

E-post: post@innlandstrafikk.no

Smittevernråd

Innlandstrafikk ønsker at alle reisende skal oppleve det som trygt å reise med bussen. Vi oppfordrer derfor alle til å følge smitteverntiltakene på bussen gitt av Helsedirektoratet. Dette innebærer blant annet:

  • Vask hendene før og etter bussreisen, og unngå unødvendig berøring på bussen.
  • Hold god avstand til andre på bussholdeplassen, minimum en meter.
  • Fremre dør på bussen er stengt. Du må derfor gå inn den bakre inngangen på bussen.
  • Vent på tur når du skal gå på og av bussen, og hold minst en meters avstand til andre passasjerer.
  • Kjøp billett på forhånd, enten via mobil i appen, Innlandstrafikk Billett, eller Entur.
  • Du bør sitte med minst ett setes mellomrom til andre passasjerer.
  • Må du hoste/nyse - gjør dette i armkroken.
  • Gå eller sykle om du kan.
  • Reis utenom rushtid om du kan. 
  • Er du syk, eller mistenker at du kan være smittet av korona, skal du ikke reise kollektivt.
Til toppen